× Testa ljudboksappen BookBeat gratis i 30 dagar! prova nu

Ödesmark av Stina Jackson

Författare: Stina Jackson
Uppläsare: Marie Richardson
E-bok: 320 sidor
Ljudbok: 11 timmar och 4 minuter
Utgiven: 2020-04-09

Just nu får du testa BookBeat gratis4,5
Rated 4.5 out of 5


Ödesmark av Stina Jackson

Stina Jackson

Stina Jackson, Copyright/fotograf: Stefan Tell

Bokens handling:
Det är vårvinter i byn Ödesmark, utanför Arvidsjaur. Många av gårdarna i det lilla samhället är sedan länge övergivna, och på en taktfast men långsam väg mot totalt förfall. En av de som bor kvar i orten är Liv, som tillsammans med sin pappa Vidar och tonårssonen Simon bor i ett av få hus som fortfarande fyller sin funktion som ett hem. De viskas i bygden om den säregna familjen och Liv känner grannarnas blick, och hur kunderna stirrar när hon arbetar kvällsskiften på bensinmacken. Varför har Liv stannat med sin pappa, och vad är det som håller henne kvar i detta bortglömda hörn av Lappland? Människorna på orten skvallrar om Vidars förmögenhet, hur rik han borde vara efter alla sina skogsaffärer och vilket lätt villebråd familjen framstår att vara…

Efter sitt stora genombrott med debutboken ”Silvervägen” återkommer nu Stina Jackson med en lika tät som berörande berättelse om människors bundenhet till en plats och till varandra, om hur våldsamt starka banden kan vara – och om hur svårt det är att bryta mönster.

Ljudbok.se redaktionens kommentar:
Stina Jackson utmärker sig för sin förmåga att gestalta miljöer och karaktärer. Som läsare sugs du in i historien och stundtals känns det nästan som att du befinner dig på plats – djupt inne i de norrländska skogarna, sida vid sida med karaktärerna. Med det sagt är inte Ödesmark för alla, även om Jackson är fantastisk rent stilistiskt så kan historien ibland kännas långsam och utdragen. Boken kräver således ett visst tålamod från dig som läsare och är inget för den som efterfrågar ett högt tempo och konstant spänning.

Ödesmark av Stina Jackson är en av över 300 000 ljudböcker och e-böcker som finns tillgänglig på streamingtjänsten BookBeat. Just nu kan du testa BookBeat helt gratis i 30 dagar!


Utvalda recensioner av Ödesmark

I Ödesmark finns så mycket att förälska sig i; språket, miljöerna, intrigen, berättartekniken, den långsamt intensiva spänningen som smyger sig på och fångar läsaren i ett starkt grepp och kanske framför allt människorna, karaktärerna.
SvenskaDeckarfestivalen.se

Stina Jackson följer upp sin kritikerhyllade debut, kriminalromanen ”Silvervägen”. I ”Ödesmark” bjuder hon på högkvalitativ underhållning, skriven med en nyanserad och existentiellt finkalibrerad prosa.
Svenska Dagbladet

Läsarnas betyg

4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 av 5 stjärnor (baserat på 2 betyg)
Fantastisk50%
Väldigt bra50%
Godkänd0%
Dålig0%
Fruktansvärd0%

Har du läst Ödesmark? Lämna ditt betyg och recension här!

Hjälp andra att hitta bra böcker genom att recensera boken via formuläret nedan.


Ödesmark är en av de bästa böckerna jag läst!

Rated 5 out of 5
oktober 19, 2021

Mycket spännande bok, och jag gillade att tempot var lite lägre… Författaren tar sig tid att beskriva miljöer och stämningen istället för att hasta sig igenom historien. Alla böcker behöver inte gå i 180 hela tiden! Fler böcker i denna anda, tack.

Amanda

Stina Jackson är briljant!

Rated 4 out of 5
oktober 19, 2021

Ödesmark når inte riktigt upp till Jacksons debutroman Silvervägen men är trots det en riktig blandvändare. Hon är oerhört skicklig på att beskriva miljöer och karaktärer på ett målande sätt.

August

Fler böcker av Stina Jackson

Silvervägen av Stina Jackson

Silvervägen

av Stina Jackson

Utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2018!
Silvervägen är en stämningsfull och berörande psykologisk spänningsroman. Med den lilla orten som fond, där alla känner alla, utvecklar sig ett drama om att aldrig ge upp, om att orka vara stark när det är som mörkast.