× Testa ljudboksappen BookBeat gratis i 30 dagar! prova nu

Barnböcker

Här hittar du våra favoriter bland ljudböcker för barn. Vi anser att bra barnböcker ska vara såväl roliga som lärorika. Väck lyssnar- och läslusten hos ditt barn med allt ifrån klassiska favoriter till mer moderna barnböcker. Barnböcker i ljudboks-format är perfekt för såväl yngre barn, som inte har lärt sig läsa ännu, som äldre barn som bara vill ta det lugnt en stund utan den ansträngningen som läsning kan innebära för en trött hjärna. Låt professionella uppläsare väcka barnens fantasi och ta med dom på en resa in i fiktionen.

De tio bästa barnböckerna just nu

1.

Vem spökar, Alfons Åberg? av Gunilla Bergström

Vem spökar, Alfons Åberg?

Gunilla Bergström

Få barnböcker är väl mer klassiska än Gunilla Bergströms böcker om Alfons Åberg? ”Vem spökar, Alfons Åberg?” är vår favorit bland hela 30 böcker som skrivits om den älskvärda karaktären. Boken handlar om Alfons svårigheter att kontrollera sin livliga fantasi. Han vet ju att det inte finns några spöken, men ibland glömmer han bort det.

2.

Född till hjälte: Percy Jackson av Rick Riordan

Född till hjälte: Percy Jackson

Rick Riordan

Rick Riordans ”Född till hjälte: Percy Jackson” är den första av fem böcker i serien om Percy Jackson. Boken handlar om Percy, en pojke som inte riktigt passar in, och som en dag upptäcker att han är resultatet av en kärleksaffär mellan en av de gamla grekiska gudarna och en vanlig människa. Att han besitter magiska krafter och är född till hjälte med uppdrag att rädda världen.

3.

Nikkis dagbok av Rachel Renee Russell

Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (INTE SÅ) fantastiskt liv

Rachel Renée Russell

”Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (INTE SÅ) fantastiskt liv” är första delen av fem i Rachel Renée Russels serie med samma namn. Vi får följa Nikki Maxwell, en fjortonårig tjej, som i text och bild skildrar sin vardag och dess alla utmaningar. Bland annat berättar hon om hur det är att flytta till en ny snobbig skola, att föra en kamp med sin mor om en iPhone och sin passion för teckning och konst.

4.

Sommarlägret av Anna Winberg och Katarina Ekstedt

Sommarlägret

Anna Winberg, Katarina Ekstedt

Sommarlägret är den fjärde delen i den omåttligt populära serien av barnböcker där vi får följa vännerna Kostas, Rurik och Silje och deras liv på Rekordskolan. I denna bok får vi följa gängets äventyr och rekordjakter på sommarlägret. Vad är det som lurar i vattnet och som prasslar utanför kompisarnas tält? När Silje ser en tjock svans försvinna ner i vattnet blir de övertygade om att det inte bara är vinden som spelar vännerna ett spratt, eller en tvättbjörn som rotar i soporna…

5.

Handbok för superhjältar av Elias Våhlund

Handbok för superhjältar Del 1: Handboken

Elias Våhlund

”Handbok för superhjältar” vann förra året Stora Ljudbokspriset för ”årets barnbok och har kallats ”en modern Pippi Långstrump”. I Elias Våhlunds succébok, som är den första i en serie av fem böcker, får vi följa Lisa. Hon vantrivs och mobbas av killgänget i sin nya skola, och har blivit tvingad att bo hos sin mormor i några månader då hennes mamma arbetar i en annan stad. En dag hittar hon en bok i skolans bibliotek – den heter ”Handbok för superhjältar” och blir början på Lisas resa mot ett helt nytt liv som superhjälten Röda masken!

6.

Sagan om Sune av Anders Jacobsson och Sören Olsson

Sagan om Sune

Anders Jacobsson, Sören Olsson

Anders Jacobsson och Sören Olssons ”Sagan om Sune” är något av en modern klassiker, en klassiker som håller än idag – 15 år efter att den först släpptes. Vi får följa Sune, som går i första klass och är en riktig tjejtjusare. Ett extra gott öga har han för klasskamraten och barndomskompisen Sophie. De älskar att leka tillsammans, bland annat med hennes dockskåp. Men det är superhemligt. Sunes killkompisar får absolut inte veta, då skulle han dö av skam…

7.

Harry Potter och De Vises Sten av J.K. Rowling

Harry Potter och De Vises Sten

J.K. Rowling

J.K. Rowlings Harry Potter och De Vises Sten är visserligen kategoriserad som en barnbok, men vi skulle vilja påstå att detta är en bok för hela familjen. Vi får följa Harry Potter som, på sin födelsedag, får veta vem han verkligen är och hans nya liv på Hogwarts, en skola för häxkonst och trolldom. På Hogwarts träffar han nya vänner och känner för första gången att han passar in. Men allt är inte frid och fröjd, snart kastas Harry in i ett livsfarligt äventyr…
Läs vår guide där vi går igenom samtliga Harry Potter böckerna i kronologisk ordning.

8.

Min morbror trollkarlen av C.S. Lewis

Min morbror trollkarlen : Narnia 1

C.S. Lewis

”Min morbror trollkarlen” är den första boken i C.S. Lewis bokserie Narnia. Historien utspelar sig för över hundra år sedan, och förklarar hur resorna mellan vår värld och Narnia tog sin början. Vi får följa Digory och Polly som under en upptäcksfärd i huset de bor i av misstag hamnar på Digorys morbrors kontor. Där hittar de ett par ringar. När Polly tar på en av dom försvinner hon plötsligt, Digory följer efter och plötsligt befinner de sig i en skog, i en helt ny värld…

9.

Mördarens apa av Jakob Wegelius

Mördarens apa

Jakob Wegelius

”Mördarens apa” är en fristående fortsättning på ”Legenden om Sally Jones”, boken som Jakob Wegelius belönades med Augustpriset för bästa barnbok år 2008. Mördarens apa tilldelades även den samma pris 2014 och den blev dessutom tilldelad Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur året därpå. Vi får följa gorillan Sally Jones och hennes vän Chiefen som blir inblandade i en smuglingsaffär som slutar illa. Deras skuta går under och Chiefen blir oskyldigt dömd för mord. Något som blir startskottet för en svår och utdragen kamp för Sally, en kamp för sin överlevnad och att rentvå vännen.

10.

Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne

Jorden runt på 80 dagar

Jules Verne

Jorden runt på 80 dagar är en klassisk äventyrsbok av den franska författaren Jules Verne och släpptes för första gången redan 1873. Vi får följa mr Fogg, som efter ett vad bestämmer sig för att resa runt jorden på bara åttio dagar. I potten ligger halva hans förmögenhet, åttiotusen pund. Under den långa och spännande resan uppstår många hinder som mr Fogg med både tur och skicklighet tvingas att lösa.