× Testa ljudboksappen BookBeat gratis i 30 dagar! prova nu
Stephen Hawking

Stephen Hawking

Den brittiska fysikern, kosmologiforskare och populärvetenskaplig författare Stephen Hawking gick bort den 14 mars 2018, vid 76 års ålder. Fram till 2009 var han forskningsdirektör vid Centre for Theoretical Cosmology inom Universitetet i Cambridge och hans bidrag till forskningen inom teoretisk kosmologi och kvantmekanik var enastående. Redan som 21-åring fick Hawking diagnosen ALS men överlevde alltså sjukdomen, mot alla odds, i hela 55 år. Som författare blev Stephen Hawkings uppskattad för att på ett enkelt sätt förklara mycket komplexa frågor.

Lyssna på Stephen Hawkings böcker gratis i 14 dagar hos BookBeat.

Stephen Hawkings böcker

Stephen Hawking var inte bara en mycket intelligent och framstående forskare, han var även en utmärkt författare av faktaböcker och Hawkings verk utmärks av en strålande förmåga att på ett enkelt, och ofta humoristiskt, sätt förklara extremt komplexa frågor.

Korta svar på stora frågor

Korta svar på stora frågor av Stephen Hawking
I ”Korta svar på stora frågor” försöker Stephen Hawking på ett begripligt och elegant sätt ge svar på några av vår civilisations största frågor. Hur uppstod universum? Kommer mänskligheten att överleva? Finns intelligent liv utanför vårt solsystem? Kommer den artificiella intelligensen bli smartare än vi?

Kosmos – En kort historik

Kosmos - En kort historik av Stephen Hawking
Kosmos – En kort historik har blivit en riktig klassiker inom den populärvetenskapliga genren. I boken får läsaren på ett begripligt sätt en introduktion till bland annat de komplexa teorierna om svarta hål och Big Bang.

Min historia

Min historia av Stephen Hawking
I ”Min historia” berättar Hawking själv om sitt fascinerande livsöde. Hur det var att växa upp i efterkrigstidens London, om studierna i Oxford och Cambridge och sitt internationella genombrott och världsberömmelse. I boken får läsaren följa Stephen Hawkings såväl yrkeskarriär som privatliv.