× Testa ljudboksappen BookBeat gratis i 30 dagar! prova nu
Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Med över 26 miljoner sålda böcker, världen över, är Camilla Läckberg en av landets mest framgångsrika författare genom alla tider. ”Sveriges deckardrottning”, som hon ofta kallas, litterära stil passar alldeles utmärkt att konsumeras som ljudbok.

Lyssna på Camilla Läckbergs böcker gratis i 14 dagar hos BookBeat.

Camilla Läckbergs böcker

Läckberg är inte bara en av Sveriges mest framgångsrika författare, hon är dessutom en av de mest produktiva med närmare 30 utgivna böcker sedan debuten ”Isprinsessan” från 2003. Nedan har vi listat Camilla Läckbergs böcker i kronologisk ordning, indelat utifrån hennes olika bokserier.

Fayes hämnd

Camilla Läckberg har de senaste åren pausat skrivandet av serien av Fjällbacka för att påbörja en ny serie som hon har valt att kalla ”Fayes hämnd”. Hittills har författaren hunnit släppa två böcker i bokserien – ”En bur av guld” och ”Vingar av silver”. Precis som namnet antyder är det en rad hämndberättelser och stilistiskt flirtar böckerna med 1980-talets tantsnusk och underhållningslitteratur.

Nedan har vi listat Fayes hämnd böckerna i omvänd kronologisk ordning.

2. Vingar av silver

Vingar av Silver av Camilla Läckberg
Uppföljaren till succéromanen ”En bur av guld” och andra boken i serien om Fayes hämnd – om svek, upprättelse och systerskap.

1. En bur av guld

En bur av guld av Camilla Läckberg
Efter tio böcker i Fjällbacka-serien påbörjar Läckberg en ny serie med En bur av guld – spänningsdrama om svek och hämnd.

Fjällbacka-serien

Fjällbacka-serien utspelar sig på Västkusten, i Camilla Läckbergs hemstad Fjällbacka. I serien, som hittills består av tio ”Nordic noir”-deckare, får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström – när de tillsammans löser mordfall i det lilla samhället. Böckerna har läst av miljontals människor, världen över, och har även filmatiserats. Nedan har vi listat alla böcker i Fjällbacka-serien i omvänd kronologisk ordning – från Häxan som utkom 2017 till debuten Isprinsessan från 2003. Det är i nuläget lite oklart när nästa bok i serien kommer då Läckberg har tagit en paus i skrivandet av just denna serie för att lägga all sin kraft på sin nya serien ”Fayes hämnd”.

10. Häxan

Häxan av Camilla Läckberg
Häxan är den senaste, men förhoppningsvis inte sista boken i Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie.
Tragiska minnen väcks till liv när den 4-årige flicka Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka. Tre decennium tidigare försvann nämligen en annan flicka från samma gård, och hittades så småningom mördad. Två trettonåriga flickor anklagades och dömdes då för att ha fört bort och mördat henne. De undvek dock fängelse på grund av sin låga ålder. En av dem har sedan dess levt ett stilla liv i Fjällbacka medan den andra är en framgångsrik skådespelerska som för tillfället är tillbaka i staden för att porträttera Ingrid Bergman i en film. Hela orten ställer upp i sökandet efter Linnea, och slutligen hittar man henne. Naken, på samma plats som den första flickan återfanns. Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet, hjälper dom med fallet…

9. Lejontämjaren

Lejontämjaren av Camilla Läckberg
Det är vinter i Fjällbacka och snön täcker det kyliga landskapet. En halnaken flicka irrar runt i skogen, ut på en väg. Föraren av en bil överraskas av hennes plötsliga skepnad och hinner inte väja. När Patrik Hedström nås av larmet om olyckan har flickan redan identifierats. Hon försvann fyra månader tidigare från ridskolan och sedan dess har ingen sett henne. Snart visar det sig att hon har utsatts för fruktansvärd ondska, och mycket talar för att hon inte är ensam om sitt öde.
Parallelt gräver Erica Falck i ett gammalt fall, en familjetragedi som slutade med en mans död. Hon besöker gång på gång frun som dömdes för mordet, men lyckas inte komma närmare sanningen om vad som hände. Erica känner på sig att kvinnan döljer något….

8. Änglamakerskan

Änglamakerskan av Camilla Läckberg
Påsken 1974 händer något mystiskt på ön Valö utanför Fjällbacka. En familj försvinner spårlöst, helt utan förklaring. Endast den ettåriga dottern Ebba lämnas kvar.
Många år senare, efter att hon och maken Mårten förlorat sin lille son, återvänder Ebba till ön i ett försök att bearbeta sorgen. De har bestämt sig för att rusta upp familjens gamla hus och öppna ett bed and breakfast. Erica Falck får nyss om parets planer och blir såväl överraskad som nyfiken. Hon har tidigare undersökt fallet med den försvunna familjen, utan att lyckats hitta svaret på mysteriet som omger försvinnandet. Nu vill hon träffa Ebba för att höra vad hon vet. Ebba och Mårten har knappt påbörjat sitt renoveringsprojekt förrän de utsätts för ett försök till mordbrand. Dessutom finner de intorkat blod när de bryter upp plankorna som utgör matsalsgolvet. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

7. Fyrvaktaren

Fyrvaktaren av Camilla Läckberg
Försommarnatten är ljus och behaglig. En kvinna vräker sig in i sin bil, händerna som omsluter ratten är blodiga. Tillsammans med sin lilla son tar hon sikte mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka. Bara ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han har nyligen flyttat hem till Fjällbacka för att bli kommunens ekonomichef, och är såväl skötsam som omtyckt i staden. Men när polisen börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.
Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den och att de har något att berätta för de levande.

6. Sjöjungfrun

Sjöjungfrun av Camilla Läckberg

5. Tyskungen

Tyskungen av Camilla Läckberg

4. Olycksfågeln

Olycksfågeln av Camilla Läckberg

3. Stenhuggaren

Stenhuggaren av Camilla Läckberg

2. Predikanten

Predikanten av Camilla Läckberg

1. Isprinsessan

Isprinsessan av Camilla Läckberg

Super-Charlie

Enligt Camilla Läckberg själv fick hon idén om Super-Charlie i samband med sin tredje graviditet. När de två äldre barnen undrade vad som fanns i Läckbergs mage föddes historien om Super-Charlie – en pojke som föddes i samtidigt som att två stjärnor krockade och tack vare det magiska stjärnstoft som singlade ner över bebisen utvecklade han superkrafter.

Nedan har vi listat böckerna om Super-Charlie i omvänd kronologisk ordning, från den senaste ”Super-Charlie och bajsexplosionen” till den första boken ”Super-Charlie”.

10. Super-Charlie och bajsexplosionen

Super-Charlie och bajsexplosionen av Camilla Läckberg

9. Super-Charlie och flamingokatastrofen

Super-Charlie och flamingokatastrofen av Camilla Läckberg

8. Super-Charlie och spökfällan

Super-Charlie och spökfällan av Camilla Läckberg

7. Super-Charlie och skurksystern

Super-Charlie och skurksystern av Camilla Läckberg

6. Super-Charlie och den försvunna tomten

Super-Charlie och den försvunna tomten av Camilla Läckberg

5. Super-Charlie och lejonjakten

Super-Charlie och lejonjakten av Camilla Läckberg

4. Super-Charlie och monsterbacillerna

Super-Charlie och monsterbacillerna av Camilla Läckberg

3. Super-Charlie och mormorsmysteriet

Super-Charlie och mormorsmysteriet av Camilla Läckberg

2. Super-Charlie och gosedjurstjuven

Super-Charlie och gosedjurstjuven av Camilla Läckberg

1. Super-Charlie

Super-Charlie av Camilla Läckberg

Övriga böcker

Camilla Läckberg har, utöver sina bokserier ”Fayes Hämnd”, ”Fjällbacka” och ”Super-Charlie” släppt en rad noveller samt två novellsamlingar där hon, tillsammans med några av Sveriges bästa deckarförfattare, skrivit deckare i ett kortare format.

Drömmen om Elisabeth : En novell ur Mord och mandeldoft

Drömmen om Elisabeth av Camilla Läckberg

Snöstorm och mandeldoft : En kortroman ur Mord och mandeldoft

Snöstorm och mandeldoft av Camilla Läckberg

En elegant död : En novell ur Mord och mandeldoft

En elegant död av Camilla Läckberg

Änkornas kafé : En novell ur Mord och mandeldoft

Änkornas kafé av Camilla Läckberg

Mord och mandeldoft

Mord och mandeldoft av Camilla Läckberg

Tre deckare – Under ytan

Tre deckare - under ytan av Camilla Läckberg

Tre deckare

Tre deckare av Camilla Läckberg