× Testa ljudboksappen BookBeat gratis i 30 dagar! prova nu

Tio heta erotiska ljudböcker att lyssna på i vinterkylan

tips på erotiska ljudböcker

Den 19 oktober 2020
Antal kommentarer: 0

Artikeln uppdaterades senast den 10/11/2020 kl. 11:21

En av de genres som växer snabbast just nu är erotiska ljudböcker, ibland även kallade sexnoveller. Detta är en kategori av böcker som ofta får oförtjänt mycket kritik och som ibland felaktigt avfärdas som ”snusk”. Det släpps nämligen allt fler erotiska böcker som är välskrivna, med en i grunden såväl gripande handling som bra historia – kryddade med erotiska inslag. I det här inlägget tipsar jag om de tio bästa erotiska ljudböckerna!

Det är svårt att skriva om erotiska ljudböcker utan att nämna supersuccén ”Femtio nyanser av honom” (Fifty Shades of Gray) – E L James berättelse om litteraturstudenten Anastasia Steele och hennes minst sagt heta relation med den framgångsrike entreprenören Christian Grey. Ett tag kändes det som att boken, och senare även filmerna, fängslade en hel värld.

Personligen är jag inget större fan av ovan nämnda bok, men kan ändå vara tacksam för att den blev en sådan succé. I spåret av den kommersiella framgång som Fifty Shades of Gray-serien var har det nämligen kommit en hel rad andra välskrivna erotiska böcker.

Enligt en kartläggning ökade intresset för erotiska ljudböcker kraftigt förra året, medan lyssnandet på den mer traditionella Romance-genren minskade. Mer konkret så ökade antalet lyssningar på erotiska ljudböcker 2019 med hela 32 procent jämfört med året innan, samtidigt som romance tappade 7,4 procent.

Tips på bra erotiska ljudböcker

Att lyssna på en erotisk ljudbok kommer garanterat leda till en förhöjd puls och kan få dig att rodna. Räkna med spänning, sex, lust och mycket passion. Du gör som du vill, men jag vill ändå tipsa om att undvika att lyssna på ljudböckerna under pendlingen till jobbet. Dessa erotiska ljudböcker åtnjuts bäst i ensamhet eller tillsammans med din partner.

1.

En enda natt av Simona Ahrnstedt

En enda natt

av Simona Ahrnstedt

Den erotiska ljudboken ”En enda natt” är Simona Ahrnstedt, Sveriges svar på E L James, när hon är som allra bäst. Vi får följa Natalia De la Grip – en av finansvärldens nya supertalang. Född in i överklassen förväntas Natalia att ägna sig åt mode och inredning. Men hon är en modern kvinna, som går sin egen väg. Att ta plats i familjeföretagets styrelse är målet – envishet och hårt arbete ska ta henne dit.
David Hammar är Natalias raka motsats. Han är en uppkomling som trots sin arbetarklassbakgrund har lyckats bli en av landets mest fråmgångsrika (och välbärgade) riskkapitalister. När David bjuder ut Natalia på lunch blir hon såväl nyfiken som förvånad och vaksam. Vad är baktanken? Lunchen blir oväntat het och mot sin vilja attraheras de av varandra. Det ena leder till det andra, och plötsligt har de spenderat en natt ingen av dem kan glömma tillsammans. Kemin är odiskutabel men Natalia och David intalar sig själva att det aldrig kan bli något. Relationen är fullkomligt absurd, de är fiender. Natten de tillbringade tillsammans var inget mer än ett one night stand. Eller..?
”En enda natt” är första delen i triologin ”De la Grip”.

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

2.

Chefen av Vi Keeland

Chefen

av Vi Keeland

”Första gången jag träffade Chase Parker gav jag inte precis något gott intryck. Jag hade gömt mig på en restaurangtoalett för att ringa min bästa kompis och be henne rädda mig från en hemsk dejt. Han råkade höra och talade om för mig att jag var en bitch och erbjöd mig lite dejtingråd. Jag bad honom flyga och fara och gick tillbaka till min urtrista dejt.”
Fyra veckor efter den pinsamma händelsen kan Reese fortfarande inte glömma den dryga, men supersnygga, Chase Parker. Ödet verkar dessutom vilja föra dom samman. Efter att Reese säger upp sig från sitt jobb springer hon nämligen återigen på Chase. Han erbjuder sig att hjälpa henne att fixa en intervju på ett företag där han inte bara är den högsta chefen – utan också ägare. Attraktionen och spänningen mellan dom går att ta på men Reese måste tygla sina känslor. Hon får absolut inte falla för en kollega…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

3.

Dödlig åtrå av Susanne Ahlenius

Dödlig åtrå

av Susanne Ahlenius

Dödlig åtrå är den perfekta blandningen mellan erotisk ljudbok och spännande deckare.
Rikskriminalen i Stockholm behöver någon som kan hjälpa sina kollegor på Scotland Yard med ett utdraget fall. Alice Wiklund, ung utredare, blir utsedd att åta sig uppdraget. Tillsammans med sina brittiska kollegor jagar hon en seriemördare som är såväl beräknande som samvetslös och lämnar sina offer märkta med en absurd kärleksförklaring. Det går tidigt upp för Alice att hon är inte uppskattad av samtliga i sitt nya arbetslag.
Dessutom blir hennes nya liv i London mer komplicerat än hon hade tänkt när hon träffar den snygga bartendern med bärnstensfärgade ögon. Han gör henne galen av åtrå! Vad döljer han bakom sin frustrerande arrogans?
Snart börjar gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

4.

Slutspel av Amanda Tartt

Slutspel

av Amanda Tartt

Pengar har aldrig varit något problem för Jade. Hon har vuxit upp på internatskolar över hela Europa – i Stockholm, London och Geneve. Men plötsligt en dag meddelar hennes mamma att pengarna är slut. I samma ögonblick bestämmer sig Jade för att hon ska bli ekonomiskt oberoende. För att uppnå sina mål blir hon en kvinnlig gentlemannatjuv som tar från de rika – och ger till sig själ. I Slutspel träffar hon fotbollsproffset Max Lundgren, och lyckas förena nytta med nöje. Max har inte bara en snygg kropp och en stor skön säng att spendera heta nätter i, utan också ett kassaskåp…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

5.

För dig blottad av Sylvia Day

För dig blottad

av Sylvia Day

Han var vacker, farlig och väldigt het. Jag drogs till honom som jag aldrig hade dragits till någon tidigare. Jag längtade efter hans beröring som om den var en drog, trots att jag genast förstod att han skulle göra mig olycklig. Jag försökte undvika och avvisa honom. Med tanke på min historia hade jag inte plats för en man i mitt liv. Men han såg hur mycket jag ville ha honom och det utnyttjade han lätt. Gideon förstod. Han hade sina egna demoner. Och vi skulle bli varandras speglar, reflektera varandras värsta mardrömmar och drömmar. Hans kärlek förvandlade mig, och jag bad om att det förflutna inte skulle förstöra allt…
Denna erotiska ljudbok är en historia om kvinnlig sexualitet men också mänsklig sårbarhet. Om livsbejakande åtrå, mörk avund och en önskan om att äga…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

6.

Med hjärtat som insats av Simona Ahrnstedt

Med hjärtat som insats

av Simona Ahrnstedt

Med hjärtat som insats är Romance-drottningen, Simona Ahrnstedts, andra bok på min lista över erotiska ljudböcker.
Dessie och Sam har en historia som varandras stora ungdomskärlek. En kärlek som krossas efter en fest som splittrar paret. Trots att det gått femton år har ingen av dom hämtat sig från lögnerna och sveket.
Dessie är numera säkerhetsexpert och har arbetat i krigzoner världen över.
Sam har på egen hand lyckats bygga upp ett hotellimperium, driven av revansch efter Dessies svek.
När Sam får motta mordhot behöver han en livvakt, och ödet för återigen det gamla ungdomsparet samman under nya förutsättningar och ett nytt sammanhang… Trots alla år som har gått räcker det med att deras blick möts för att Sam och Dessie ska förstå vad som gäller. Denna gång spelar de med hjärtat som insats…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

7.

Lust av Clara Jonsson

Lust

av Clara Jonsson

Lust är inte en roman utan en samling sexnoveller med fokus på lusten. I dessa berättelser släpps de sexuella begäret och behoven lös. Kvinnor tar för sig och bejakar sin sexualitet. Gränsen mellan fantasi och verklighet är hårfin. Sexnovellerna beskriver berusande och erotiska möten. Det är moderna berättelser om evigt begär skrivna av en kvinna. När du lyssnar på denna erotiska ljudbok så njuter själen i lika stor grad som kroppen…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

8.

Våga flyga av Joy Svensson och Joel Svensson

Våga flyga

av Joy Svensson och Joel Svensson

Våga flyga är den enda boken på min lista över erotiska ljudböcker som bygger på en sann historia. Åtminstone vad jag vet… Vi får lära känna Joy och Joel Svensson – ett vanligt par från en svensk storstad som efter ett långt äktenskap kommit fram till att de vill ha ut mer av livet och sin sexualitet. Det blir början på en lustfylld och experimentell resa där de slutligen når fram till insikten att de vill bjuda in andra till sitt gemensamma sexliv. Något som ska föra dom tätare tillsammans än någonsin.
Vi får följa paret, från de första trevande stegen till att de förverkligar sina fantasier. Lyssnaren tas in på swingersklubbarna och med på de privata träffarna. Inte ens de mest intima detaljerna utelämnas. Det är en bok om frihetskänslan när man vågar ta steget och upptäckarglädje. Men också rädsla och svartsjuka.

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

9.

Förbjuden kärlek av Anna Sandén

Förbjuden kärlek

Anna Sandén

Känner du ibland att ditt liv går på rutin? Det gör iallafall Maria. Den ena veckan är den andra liv – på vardagarna arbetar hon som lärare och på helgerna går hon på krogen där hon fixar känslokalla engångsligg.
Det är tråkigt, tomt och ytligt. Fram tills en dag då hon får en ny elev. Det ska förändra allt…
Robert är allt hon någonsin drömt om – snygg, sexig och med en känsla för precis vad hon vill ha…
Anna Sandén är en svensk författare av erotiska böcker. Hon skriver också under pseudonymen Adam Zander.

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

10.

Prata omkull mig av Victoria Dahl

Prata omkull mig

Victoria Dahl

Molly Jennings har en kittlande hemlighet. Hon är inte den oskyldiga grannflickan alla tror. Hon skriver nämligen erotisk litteratur. Eller åtminstone så gjorde hon det. På grund av ett obehagligt ex har hon tappat all inspiration och hon är nu tvungen att flytta tillbaka till lilla Tumble Creek.
Tack och lov är en enda blick från den snyggaste killen från high school, polischefen Ben Lawson, allt som krävs för att väcka skrivlusten igen. Tillbaka i Tumble Creek märker hon snart att småstadsskvallret pågår utanför hennes dörr, och till råga på allt verkar det som om en stalker följer hennes minsta steg. Tur är då att Mollys alldeles egen poliskonstapel kommer över allt oftare. Nu är hennes största problemet istället att hon kanske måste berätta sanningen om hur hon livnär sig för honom. Risken finns att den korrekta Ben inte kommer att bli helt överlycklig när han får höra nyheten…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

Letar du efter fler bokrekommendationer? Här kommer några tips!Richard Åhlin

Bokmal som arbetar på ljudbokstjänsten BookBeat. Tipsar om bra böcker, skriver recensioner och delar med mig av nyheter från (ljud)bokbranschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *