× Testa ljudboksappen BookBeat gratis i 30 dagar! prova nu

Böcker som liknar After-serien av Anna Todd

Böcker som liknar After-serien

Den 21 augusti 2020
Antal kommentarer: 0

Artikeln uppdaterades senast den 19/10/2020 kl. 11:57

Letar du efter böcker som liknar After-serien? Anna Todds After har blivit en enorm succé, och de fem böckerna – ”När vi möttes”, ”När vi tvekade”, ”När vi föll”, ”För evigt” och ”Before” – har sålt i miljontals exemplar världen över. Den första boken ”När vi möttes” har dessutom filmatiserats och den andra boken ”När vi tvekade” kommer även den som film, med premiär i oktober 2020. I det här inlägget tipsar vi om 4 böcker som liknar After-serien!

Anna Todd har kallats för den ”nästa stora stjärna efter E L James”, som med sin bokserie ”50 shades of Gray” (för övrigt med på denna lista) blev en internationell ikon över en natt (nåja). Inte en dålig jämförelse för den 31-åriga författaren som trots sina unga år har gett ut hela 10 romaner – varav 5 ingår i After-serien.

En annan rolig och lite annorlunda anekdot i historien om Anna Todds succéserie är att After från början skrevs som ”fanfiction” (Harry Styles, från bandet ”One Direction” är förlaga till den manliga huvudpersonen Hardin i böckerna) på Wattpad – en sida där vem som helst kan publicera sina alster – för att senare plockas upp av förlaget Gallery Books.

Det är lätt att förstå varför After-serien har blivit så populär. Trots att det i mångt och mycket är en klassisk romance om kontrollbehov, problematiska känslor och svartsjuka lyckas Todd gång på gång överraska läsaren och handlingen tar med jämna mellanrum högst oväntade vändningar. Språket är kvickt, roligt och det är lätt att få sympati för karaktärerna. Få författare lyckas väva in samtliga dessa ingredienser på samma skickliga sätt som Anna Todd och resultatet är inget annat än en riktig bladvändare.

Nog om After, du som läser det här har förmodligen klickat dig in här för att hitta böcker som liknar After-serien, och inte för att läsa en recension av den. Håll till godo, för här kommer dom!

4 bokserier i samma anda som After-serien

Nedan har vi listat de fyra bokserier som vi anser komma närmast att likna After när det kommer till stil och kvalité.

Åttio Dagar av Vina Jackson

Åttio Dagar

Vina Jackson

I Åttio Dagar-serien får vi följa den unga och vackra violinisten Summer som har fastnat i en grå och tråkig relation, befriad från allt vad spänning och erotik heter. För att fly vardagen går hon upp i sin musik, som gatumusikant i Londons tunnelbana. Tills en dag då allt ska förändras efter att ett fyllo förstört hennes fiol. Hon träffar universitetsläraren Dominik som erbjuder sig att ge henne en exklusiv fiol, om hon går med på ett villkor: han vill att hon ska spela för honom först – naken, i hans hem. Det leder till en djärv erotisk relation och Summer upplever och bejakar en mörkare sida av sin sexualitet. En sida som hon tidigare förtryckt… Åttio Dagar-serien innehåller till dags dato fyra böcker – Åttio Dagar Gul, Åttio Dagar Blå, Åttio Dagar Röd och Åttio Dagar Bärnsten.

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

Hacker av Meredith Wild

Hacker

Meredith Wild

Fast besluten att övervinna ett svårt förflutet lär sig Erica Hathaway tidigt hur man klarar sig på egen hand. Bara ett par dagar efter sin examen finner hon sig så ansikte mot ansikte med en grupp investerare som är redo att dissekera hennes purfärska startup. Erica är förberedd på allt, allt utom att bli svag i knäna på grund av en arrogant men oemotståndligt vacker investerare som är fast besluten om att sätta käppar i hjulen för hennes presentation. Investeraren, miljardären och hackaren Blake Landon är van vid att få vad han vill, med mycket lite motstånd. Fångad av Ericas drivkraft och anspråkslösa skönhet, blir han från första anblick besatt av att vinna hennes uppmärksamhet…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

50 Shades of Gray av E L James

50 Shades of Gray (50 nyanser av honom)

E L James

Ingen kan väl ha missat E L James 50 Shades of Gray? Trilogin om den 21-åriga collegestudent Anastasia ”Ana” Steeles möte med den 27-årige entreprenören och miljonären Christian Grey har översätts till 52 olika språk och har sålt i över 90 miljoner exemplar världen över. Efter att Ana intervjuat Christian för universitetets studenttidning söker han uppe henne och en intensiv relation inleds. En relation som kommer att förändra hennes liv och innehåller en tydlig rollfördelning gällande dominans och underkastelse…

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

The Selection av Kiera Cass

The Selection

Kiera Cass

The Selection är lite av en bubblare på denna lista. Boken är tillhör nämligen fantasy-genren och har beskrivits som en mix av ”Hunger Games” och ”The Bachelorette”. Trettiofem tjejer väljs ut för att lämna sitt tidigare liv bakom sig för att flytta in i ett slott. Väl där tävlar de om att vinna prins Maxons hjärta och bli nästa drottning i Illéas. Deltagaren America Singer föraktar kungafamiljen, som hon anser förtrycka sina undersåtar, och vill inte ha något med dom att göra. Men kanske har America och Maxon trots allt mer gemensamt än vad hon tror?
The Selection-serien består av fem mycket populära böcker.

Just nu får du testa gratis i 14 dagar

På jakt efter fler förföriska ljudböcker? Läs vårt inlägg där vi går igenom Tio heta erotiska ljudböcker att lyssna på i vinterkylan!

Vi hoppas att du gillar våra förslag på böcker som liknar After-serien. Kommentera gärna nedan om du har några egna förslag på böcker, eller några andra tankar och åsikter om inlägget!

Letar du efter fler bokrekommendationer? Här kommer några tips!



Richard Åhlin

Bokmal som arbetar på ljudbokstjänsten BookBeat. Tipsar om bra böcker, skriver recensioner och delar med mig av nyheter från (ljud)bokbranschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *